Őszi lakásdekorációs trendek (és hogyan lehet olcsóbban feldíszíteni családi fészkünket)

Őszi lakásdekorációs trendek (és hogyan lehet olcsóbban feldíszíteni családi fészkünket)

 

Hűvös esték, meleg italok, lágyan hulló csodák nesze... szereti az őszt? Megérkezett az évszakkal a lakás gyönyörű, hangulatos dekorációja is.

Íme 2022 őszi dekorációs trendjei, és a módszer, hogyan valósíthatja meg mindezt kisebb költséggel!

 

ŐSZI DEKORÁCIÓS TRENDEK

Általánosságban elmondható, hogy az idei ősz lakásdekorációs trendje sokkal visszafogottabb, mint a korábbi években. Lakásaink megszokott, hagyományos őszi dekorációja helyett, mint pl.

- az élénk narancssárga színek,
- az „Isten hozott, Ősz!” feliratú fatáblák,
-  tök minden mennyiségben,
- az őszi levélkoszorú

... az évszakváltás üdvözletének kifinomultabb változatait látjuk az otthonokban. Ez a koncepció időtlenebb érzést kelt, kevesebb felhajtással jár, és olcsóbb is. Ahelyett, hogy minden, hangsúlyos helyen lévő párnát és dekor tárgyat kicserélnénk, e trendi tárgyak többségét egész évben használhatjuk. Manapság az alábbi elemeket látjuk visszaköszönni az őszi dekorációs trendekben:

- meleg földszínek,
- régi időkből megmentett, jellegzetes vintage darabok,
- sok, többrétegű textúra a bútorokon és a dekorációban,
- természetes elemek.

Őszi lakásdekorációs trendek (és hogyan lehet olcsóbban feldíszíteni családi fészkünket)

 

Aki rajong a művészetért és mindenért, ami dekoráció, azt mindig lenyűgözi, ha a lakberendezés legújabb trendjeit tanulmányozhatja. Érdekes látni, hogy mi válik népszerűvé és miért, valamint megtapasztalni az iparág változásait. Az emberek élvezik, ha néha lecserélhetik lakásuk dekorációját, helyette nekik tetsző trendi dolgokkal díszítik fel otthonukat. Persze, ha a pénztárcájuk megengedi, és azok illenek a lakás stílusához, illetve, amennyiben a család sem lép sztrájkba ellene.

 

HOL LEHET MEGISMERNI A DEKORÁCIÓS TRENDEKET?

Azoknak, akiknek az a feladatuk, hogy kiderítsék, milyen lakberendezési stílus tetszik az embereknek, mindig naprakészeknek kell lenniük az újdonságok terén. A dekorációs trendeket magunk is megtalálhatjuk az interneten és az üzletekben:

- a közösségi médiában (mit osztanak meg és mit szeretnek az emberek a TikTokon, Instagramon és Pinteresten),
- a Google trendek között (mit keresnek az emberek?),
- a lakberendezési üzletekben (milyen újdonságok vannak a boltokban és meg tudom-e csinálni ugyanazt olcsóbban?),
- a belsőépítészek véleménye alapján (mit szólnak kedvenc lakberendezőim, online véleményvezéreim az idei szezon trendjeihez?).

 

MELEG, DOMINÁNS SZÍNEK

Az elmúlt évek domináns hidegebb színei (kék, zöld és szürke) helyett sok melegebb tónus került a középpontba. Az olyan színek, mint a borostyánsárga, a bézs és a barna otthonosabb, rusztikusabb hangulatot kölcsönöznek a lakásnak.

 

Hogyan lehet ezt a dekorációt olcsóbban megvalósítani?

- Ha egy központi falat meleg árnyalattal festünk ki, az nagyban megváltoztatja a szoba hangulatát, és általában elegendő hozzá egy doboz festék vagy még kevesebb.
- Saját maga is varrhat meleg tónusú vagy meleg hangulatot árasztó (akár műbőr) párnahuzatokat.

Őszi lakásdekorációs trendek (és hogyan lehet olcsóbban feldíszíteni családi fészkünket)

 

VINTAGE KIEGÉSZÍTŐK

A kiegészítők ebben a szezonban ránézésre sokkal kopottabbak és régi időket idéző vintage hangulatot árasztanak. Rendkívül népszerűek a régi török ​​szőnyegekből készült díszpárnák, akárcsak az antik kisasztalok és minimál stílusú dekorelemek. Ez a trend takarékosságra és újrahasznosításra ösztönöz, ami jó a bolygónknak (és nem utolsósorban a pénztárcánknak is).

Keresse fel a vintage kiegészítőket ill. használt termékeket árusító boltokat:

- a helyi, használt termékeket, bútort árusító boltokat, piacokat
- garázsvásárokat (esetleg az árveréseket is),
- az online vintage üzleteket,
- a Facebook »piacát«, az ú.n. Marketplace-t.

 

SZÁRÍTOTT FÜVEK ÉS VIRÁGOK

Inkább a szárított virág, mint a művirág - ez már régóta általános vélemény a virágdíszekkel kapcsolatban, és ez különösen igaz 2022 őszére. Ha egy nagy vázába betesz néhány szál szárított pampafüvet, azzal hangulatos sarkot tud kialakítani a szobájában, vagy saját maga is köthet egy koszorút szárított virágokból a bejárati ajtóra.

Hol találhat olcsón szárított füvet és virágot?

- Szárítsa meg saját kerti virágait és füveit úgy, hogy néhány hétre felakasztja őket fejjel lefelé, vagy lepréseli őket két újságpapír között, melyekre egy nehéz könyvet tesz (ahogy azt az iskolában biológiaórán csinálták).
- Keressen az Amazonon vagy más online áruházban néhány meglepően szép préselt és szárított virágot.
- Várja meg, amíg a helyi üzletekben is megjelennek e termékek.

 

BÁRSONYSZÖVETEK

Az emberek mindig is szerették a bársonyt régies megjelenése és gazdagságot sugárzó hangulata miatt. Természetesen a bársony kárpitozású kanapé gyönyörű, de ne higgye, hogy mindenképp rengeteg pénzébe kerül, hogy bársony dísztárgy legyen a lakásában. Akár Ön is varrhat egy-két csodás díszpárnát bársonyból, és elhelyezheti őket a kanapéján.

 

Őszi lakásdekorációs trendek (és hogyan lehet olcsóbban feldíszíteni családi fészkünket)

 

A használtcikk vagy régiségboltokban általában sok bársonnyal borított darabot is találni, például egy bársonyülésű széket. amit elhelyezhet nappalijában.

A ruházati és ágynemű részlegen ne felejtse el megkeresni azokat a darabokat, melyekből díszpárnákat készíthet!

 

KÜLÖNBÖZŐ SZÍNŰ TEXTÚRÁK

Az egyik módja annak, hogy otthonát azonnal hangulatosabbá varázsolja a hűvösebb hónapokra az, ha sok különböző textúrát használ fel a dekorációhoz. A különféle textúrák hozzáadásával akkor is kellemesebbé és kényelmesebbé teheti a szobát, ha az adott térben semleges színek is vannak.

Mi lenne, ha elhelyezne benne ...

- valami puhát (pl. egy műszőr párnát),
- valami rusztikusat (egy szárított növényekkel, termésekkel töltött kosarat),
- valami fényeset (egy réz gyertyatartót).

 

KÜLÖNBÖZŐ FÉMTÁRGYAK

A különböző fémekből készült tárgyak egymással való keverése továbbra is népszerű, és manapság igen sok fekete fémtárgyat is látni köztük. Immár nem fontos, hogy a fémes felületek egységet képezzenek. Két tónus (például szálcsiszolt sárgaréz és fekete fém) keverése eklektikusabb és érdekesebb hangulatot adhat otthonának.

Az alábbiakban tekintsen még meg egy rövid videót az otthon őszi dekorációjának 2022-es trendjeiről.

 

 

Reméljük, hogy az általunk ismertetett trendek Önt is inspirálták, és felhasználja ötleteinket otthona őszi dekorációjához örömet okozva Önnek és szeretteinek. Ugyanakkor ne felejtsen el arra koncentrálni, amit e trendektől függetlenül Ön és családja szeret, és ami a legfontosabb, érezze jól magát az alkotás során. Őszi fun-dekorációra fel! smile