Hogyan lehet eltávolítani a havat a kocsifelhajtóról lapát nélkül: 7 megoldás, amely működik

Hogyan lehet eltávolítani a havat a kocsifelhajtóról lapát nélkül: 7 megoldás, amely működik

Ha nincs hólapátja, és stresszel a felhajtón és a járdán felhalmozódó hó miatt, akkor is távol tarthatja őket ezekkel a hasznos tippekkel.

Amikor esik a hó, a gyerekek örülnek és kitörik a szánjukat – a felnőttek viszont a hólapátjukért nyúlnak. De mi történik, ha nincs kéznél lapát?

Függetlenül attól, hogy a hó váratlanul érkezett-e, vagy a lapát eltört vagy rossz helyen van, vannak más hatékony módszerek is arra, hogy az ingatlan körüli járdákat és járdákat biztonságban és hómentesen tartsa. Olvassa tovább, hogy megtudja, hogyan lehet lapát nélkül eltávolítani a havat a műútról.

 

1.) Só

 

Talán a legkézenfekvőbb módja annak, hogy lapát nélkül megszabaduljon a hótól, a kocsibeállók és járdák sózása. Bár óvatosabb időzítést igényel, mint a lapátolás, a sózás időigényes és olcsó alternatívája a professzionális hóeltakarításnak.

 

Hogyan lehet eltávolítani a havat a kocsifelhajtóról lapát nélkül: 7 megoldás, amely működik

Próbáljon meg sót használni a kocsifelhajtón, mielőtt megérkezik a hó. A kősó a hó és a jég olvadásával kezd dolgozni, a víz fagyáspontját a szokásos 32 Fahrenheit fokról körülbelül 15 fokra csökkentve. Körülbelül 12 uncia kősó elegendő egy 20 láb hosszú műút kezeléséhez.

Ne feledje, hogy a műút sózása csak egy bizonyos hőmérsékletig, körülbelül 5 Fahrenheit fokig működik, ekkor a jég folyamatosan képződik, ahelyett, hogy elolvadna. Ezen a ponton kombinálja a sót egy kis homokkal egy kis extra tapadás érdekében.

 

2.) Hóolvasztó szőnyegek

 

Fontolja meg a hóolvasztó szőnyegekbe való befektetést, mielőtt a szezon első hóesése leesik. Ezek a szőnyegek könnyen telepíthetők; Egyszerűen helyezze őket a sétány mentén, és csatlakoztassa őket, amikor a szélviharok megérkeznek. A hóolvasztó szőnyegek villamos energiával melegednek fel, és eséskor elolvasztják a havat.

Hogyan lehet eltávolítani a havat a kocsifelhajtóról lapát nélkül: 7 megoldás, amely működik

Különösen az Amazonon kapható, magasan értékelt HeatTrak hóolvasztó szőnyegekhez hasonló csúszásmentes opciók ajánlottak a nagyobb biztonság érdekében. A választott márkától függetlenül a szőnyegeket oda mozgathatja, ahol szükség van rájuk, ellentétben az állandó fűtött kocsibeálló rendszerrel. A hóolvasztó szőnyegek egy kis extra tapadást is adhatnak a járdához és a kocsifelhajtóhoz, hogy megakadályozzák a csúszásokat és eséseket.

 

3.) DIY jégolvadék

 

Az egyik ötlet arra, hogyan lehet eltávolítani a havat egy kocsifelhajtóról lapát vagy só nélkül, víz és néhány háztartási összetevő felhasználásával hozza létre a DIY hóolvadást.

 

Hogyan lehet eltávolítani a havat a kocsifelhajtóról lapát nélkül: 7 megoldás, amely működik

Keverjen össze 1/2 liter meleg vizet hat csepp mosogatószerrel és 1/4 csésze dörzsölő alkohollal - az alkohol fagyási hőmérséklete alacsonyabb, mint a vízé, így létfontosságú összetevője a jégolvasztó oldatnak. Öntse vagy permetezze az oldatot hóra és jégre, hogy eltávolítsa a kocsifelhajtó jéglerakódását. Ezután söpörje le a felesleges vizet, hogy megakadályozza az új jég kialakulását.

 

4.) Lombfúvó

 

Ha hiányzik a hófúvó és a hólapát, akkor tökéletesen megfelelő alternatíva lehet a garázsban ülve. A levélfúvó minimális erőfeszítéssel tisztítható meg a könnyű és bolyhos hóból.

Hogyan lehet eltávolítani a havat a kocsifelhajtóról lapát nélkül: 7 megoldás, amely működik

A lombfúvó hóeltakarítása nagyszerűen működik porhó esetén, de vannak korlátai: Ha a hó tele van nedvességgel, akkor túl nehéz lesz ahhoz, hogy a levélfúvó hatékonyan eltávolítsa. Ezen a ponton át kell váltania a műút hóeltakarítási taktikáját az itt felsorolt egyéb lehetőségek egyikére.

 

5.) Seprés

 

Ha nem kap elég éves havazást ahhoz, hogy indokolja a hólapát vásárlását, vagy csak egy kis sétány van a tisztításhoz, nyúljon seprűért, és kézi erővel kezelje a havat.

Hogyan lehet eltávolítani a havat a kocsifelhajtóról lapát nélkül: 7 megoldás, amely működik

Ez a módszer könnyű, bolyhos hóval működik a legjobban; A vastagabb, nehezebb hó több erőfeszítést igényel az Ön részéről. Tartsa szemmel a havat, amikor esik, és söpörje el, mielőtt túl sokat halmozna fel.

Ezzel a módszerrel előfordulhat, hogy néhány kirándulást kell tennie a szabadban, hogy útjai hómentesek legyenek.

 

6.) Ponyvák

 

Általában elpakolja a ponyvákat a téli szezonra? Ha igen, fontolja meg, hogy kéznél tartja őket, hogy lapát nélkül eltávolítsa a havat a műútról.

Hogyan lehet eltávolítani a havat a kocsifelhajtóról lapát nélkül: 7 megoldás, amely működik

Nézze meg a hó időjárás-előrejelzését, majd terítse le a ponyvákat, mielőtt a pelyhek elkezdenek esni. A ponyvák felfogják a hó felhalmozódását, és mindössze annyit kell tennie, hogy eltávolítja a hóval borított ponyvákat, hogy tiszta műutat vagy járdát tárjon fel.

Győződjön meg róla, hogy van valaki, aki segít ebben, mivel a ponyva tetején lévő hó nehéz lehet, ha túl sokáig hagyja felhalmozódni.

 

7.) Hóember

 

A kreatív hóeltakarítási ötletek szórakoztatóbbá tehetik a házimunkát. Ha a megfelelő hó halmozódik fel az utakon és a műúton, nagy hógolyókat guríthat az aszfalton, hogy felvegye a havat. Ahogy a hógolyók nagyobbak lesznek, minden egyes lökéssel több havat szednek fel.

Hogyan lehet eltávolítani a havat a kocsifelhajtóról lapát nélkül: 7 megoldás, amely működik

Amikor az első hógolyód túl nagy lesz, told le a betonról a gyepre, hogy hóember alapot alkosson, majd kezdj el egy másikat gurítani, hogy kialakítsd a hóember középső részét. Mire megtisztítod az egész felhajtót, valószínűleg lesz egy vagy több kedves hóember barátod, akit megmutathatsz érte.

 

GYIK a hó lapát nélküli eltávolításáról

 

Amikor lapát nélkül távolítja el a havat egy műútról, többnyire a képzeletére és a kéznél lévő eszközökre korlátozódik. A fenti tippek a hó eltávolításának legjobb módjairól nagyszerű kiindulópontot jelentenek, de további tanácsokért tekintse meg ezeket a válaszokat a műút hóeltakarításával kapcsolatos gyakori kérdésekre.

 

1.) Használhatok forró vizet a jég megolvasztására a műúton?

Bármennyire is csábítónak tűnhet forró vizet használni a jég megolvasztására a kocsifelhajtón, ne tedd. Ha az időjárás elég hideg ahhoz, hogy jég képződjön a műúton, a forró víz csak akkor hoz létre több jeget, ha lehűl és megfagy.

 

2.) Sózzam be a kocsibeállómat havazás előtt vagy után?

A hóesés előtt meg kell sózni a kocsifelhajtót, mivel a só megakadályozza a jég kialakulását és a hó leülepedését. A havazás után sót használhat, de az eredmények kevésbé hatékonyak lesznek.

 

3.) Milyen jégolvadék nem károsítja a betont?

A kalcium-klorid a legbiztonságosabb jégolvadék a beton számára. -15 Fahrenheit fokos hőmérsékletig működik, és nem fagy meg és nem olvad fel, segítve megakadályozni a jég betonra gyakorolt nyomásának károsodását.

 

4.) Mi a leggyorsabb módja annak, hogy elolvadjon a hó a kocsifelhajtómról?

Az egyik leggyorsabb módja annak, hogy a hó megolvadjon a műútról, 1/2 gallon meleg víz, hat csepp mosogatószappan és 1/4 csésze dörzsölő alkohol keveréke. Öntse ezt az oldatot közvetlenül a hóra, és azonnal fel kell bontania a jeget.

 

5.) Mikor kell eltakarítanom a havat a kocsifelhajtóról?

A havat a lehető leggyakrabban el kell takarítani, hogy megakadályozza a hó és a jég felhalmozódását. Könnyebb kisebb tisztításokat végezni, mint egy nagyot. Ha sok hó van, és a kocsifelhajtó nagyon nagy, jó ötlet lehet megvizsgálni a hóeltakarítási szolgáltatásokat.

 

6.) Az ecet megolvasztja a jeget a kocsifelhajtómról?

Mivel ecetsavat tartalmaz, az ecet csökkenti a víz fagyáspontját. Bár az ecet megolvasztja a jeget a műúton, nem olyan hatékony, mint más anyagok, például a kősó.

 

7.) El tudja távolítani a havat lombfúvóval?

A lombfúvó hóeltakarítása életképes megoldás, ha a hó könnyű és bolyhos. Amint azonban a hó túl nehéz és nedves lesz, a levélfúvók sokkal kevésbé hatékonyak.

 

 

 

A cikk forrása:
www.bobvila.com