ESETTANULMÁNY: A SZEGLEMEZES TETŐK IDEÁLIS CSERÉPANYAGA A KŐSZÓRT FÉM TETŐFEDÉS

ESETTANULMÁNY: A SZEGLEMEZES TETŐK IDEÁLIS CSERÉPANYAGA A KŐSZÓRT FÉM TETŐFEDÉS

 

Debrecen egyik legdinamikusabban fejlődő kertváros részében, frissen felparcellázott telken álmodták meg családi házukat a tulajdonosok, két gyermekükkel. A ház tervezése az elképzelések szerint alakult, egyetlen apró módosítást kivéve.

A generál kivitelező, Kohlberger Bau Kft., a szeglemezes tetőkkel épült készházak szakkivitelezője volt, aki mellett a gyorsaság és precizitás szólt elsődleges előnyként. A várakozásoknak megfelelően az előkészületek gyorsan és precízen haladtak előre, de a tervezés alatt a tulajdonosoknak szembesülni kellett a tetőcserép anyagok különbözőségével.

 

MIKOR LEHET JOBB A FÉM TETŐ A BETON TETŐCSERÉPNÉL?

 

Már a tervezési fázisban kiderült, hogy pl. nehéz beton tetőt nem választhatnak, ami korábban felmerült egy opcióként. Az alacsony tetőhajlásszögre nem lehet felszerelni a beton tetőcserepet, ezért alternatívát kellett találni. A gyártók köre jelentősen leszűkül, ha alacsony hajlásszögű tetőnk van. Más gyártók be tudják vállalni az alacsonyabb hajlászöget is viszont kizárólag új, alátét héjazati rétegrenddel. Az új rétegrend beépítése azonban megnövelte volna a költségeket és késést generált volna a kivitelezésben is, amelyet azonban a tulajdonosok nem néztek jó szemmel. Jó döntésre volt szükségük.

A kivitelező lett megmentőjük, aki hamar ideális megoldást tudott javasolni. Eszébe jutott egy különleges tetőfedő megoldás, amellyel még korábban nem dolgozott, de mindig is szerette volna kipróbálni egyedülálló tulajdonságai miatt a GERARD Tetőcsalád kőszórt, fém tetői.

Ezek a korrózióálló acél tetőcserepek, nem csak hihetetlenül könnyebbek beton társaiknál (akár hétszeres súly / m2 is lehet a különbség), hanem egy jóval rugalmasabb kivitelezést tesznek lehetővé, mivel egyes profiljaik még 12 fokos tetőre is felszerelhetőek.

ESETTANULMÁNY: A SZEGLEMEZES TETŐK IDEÁLIS CSERÉPANYAGA A KŐSZÓRT FÉM TETŐFEDÉS

GERARD Diamant, Antracit színben. Legkisebb tetőhajlásszög: 14 fok.

 

Az már csak hab volt a tortán, hogy mindenki örömére a GERARD, más gyártókkal ellentétben, meglepően hamar le is szállította a kívánt tetőcserép mennyiséget a megbízók által gondosan kiválasztott Diamant profillal, Antracit színben.

 

MILYEN A GERARD TETŐ KIVITELEZÉSE?

 

Habár a tetőfedő csapat ezúttal rakott először GERARD tetőt, pillanatok alatt megismerték csínját-bínját és játszi könnyedséggel haladtak vele. Logikus volt a kivitelezése, kézre álltak a panelek és tökéletesen illeszkedtek a szeglemezes fedélszerkezetre. Kivitelezőként örömmel dolgoztak ilyen kitűnő minőségű termékekkel és pontos méretekkel! Még a GERARD egyedi viharálló felszerelési technikája sem okozott kihívást, amely 8 pontos, vízszintes rögzítéssel gondoskodik a védelemről akár orkán erejű széllel szemben is.

A GERARD kőzúzalék borítású fémtetőit és a szeglemezes fa tetőszerkezeteket pedig mintha a Jóisten is egymásnak teremtette volna: mindkettő pehelysúlyú, és pontos, gyors, valamint, nem utolsósorban, kevésbé fárasztó fizikai munkát tesznek lehetővé.

 

A BETONT ISMERJÜK, DE MENNYIRE TARTÓS EGY FÉM TETŐ?

 

Fémtetőkkel kapcsolatban az egyik első felmerülő aggodalom a korrózió, a második pedig – mint minden tetőfedő anyagnál – a védelmi képesség, és tartósság szélsőséges időjárási feltételek mellett.

A GERARD tető korrózióálló fémötvözetből készül, amely lehetővé teszi, hogy 50 éves időjárásálló garanciát kínáljanak minden tetőjükhöz.

Az extrém időjárással szembeni kivételes védelemről pedig az erős acél test, a természetes kőbevonat és a fentebb említett egyedülálló viharbiztos rögzítési technika gondoskodik. Sem a heves esőzés, sem az orkán erejű szél, sem a jégeső nem okoz gondot ennek a szupertartós, mégis pehelykönnyű tetőnek.

 

ESETTANULMÁNY: A SZEGLEMEZES TETŐK IDEÁLIS CSERÉPANYAGA A KŐSZÓRT FÉM TETŐFEDÉS

A 100%-ban újrahasznosítható GERARD tető napelemmel kombinálva igazi környezetbarát és fenntartható alternatívát kínál sok más hagyományos tetőfedő anyaggal szemben.

 

És milyen lett a végeredmény?

 

A kivitelezők büszkén, a tulajdonosok pedig boldogan vették szemügyre az elkészült vadonatúj tetőt. A kőzúzalék borításnak és divatos formának köszönhetően pedig a szomszédok meg sem tudták volna mondani, hogy nem beton tetőt kapott a ház. Pedig ha tudnák, hogy a Kohlberger Bau Kft.-nek hála, mennyivel különlegesebb megoldás született az utcájukban egy tradicionális beton tetőnél!