A GERARD ELLENÁLL A LEGSZÉLSŐSÉGESEBB IDŐJÁRÁSNAK IS. MEGNYUGTATÓAN HANGZIK?

A GERARD tetőfedő rendszert úgy terveztük, hogy védelmezzen a klímaváltozás extrém hatásaival szemben is.

Ellenáll a szélsőséges időjárásnak

HA OLYAN TETŐT SZERETNE, AMELY ELLENÁLL AZ ORKÁNNAK IS

Tudta, hogy a szél által okozott károk az egyik leggyakoribb oka a tetők meghibásodásának?

Ha az erős szél képes megbontani a tetőt, akkor könnyen beázhat. Ez pedig a védelem végét jelenti. Sok tető válik a szél áldozatává, mivel a régi tetőépítési technológia nem képes megbirkózni a szél emelő erejével (lásd az illusztrációt)..

Ennek megoldására a GERARD kifejlesztett egy olyan rögzítési technikát, amely a legerősebb szélnek is ellenáll. A GERARD Tetőcsalád pehelykönnyű acélcserepeit több rögzítőelemmel a tetőszerkezethez szögelik, méghozzá a szél tetőemelő erejéhez képest 90˚-os szögben, így azok rendkívül biztonságosak még orkán erejű szél esetén is. Az agyag- vagy betoncserepek jelentős részét közvetlenül nem rögzítik a tetőszerkezethez. Mivel a GERARD Tetőcsalád egymásba kapcsolódó acélcserepeit vízszintesen rögzítik, mindegyiket nyolc különálló rögzítőelemmel, így a GERARD tetők jelentősen biztonságosabbak szélsőséges időjárásban, mint a függőlegesen rögzített hagyományos tetőfedő megoldások.

.

The unique, horizontal fastening system of GERARD

A 8 szöggel vagy csavarral rögzített GERARD cserepek a tesztek alapján ellenállnak a -3,8 kPa szélterhelésnek is. A v = 25 m/s (90 km/h) alapsebességgel végzett számítás eredményei megmutatták a tető legkritikusabb területeit, ahol a szívóerő -1,004 kPa-lal egyenlő. A kivitelezési kézikönyvben megadott, 8 pontos cseréprögzítési elrendezés megfelelő védelmet nyújt akár orkánerejű szélben is.

Nagyobb szélterhelési értékek esetére a GERARD kidolgozott egy megoldást, amelyet -10,3 kPa mellett teszteltek. Ez olyan ciklonos területeken ideális, ahol a regionális szélsebesség 70 m/s (252 km/h).

Több történetet is hallottunk a világ minden tájáról, ahol a GERARD tetők védelmet tudtak nyújtani a nagyon erős szél vagy akár hurrikánok ellen is.

Ha nem szeretne többé aggódni az erős szelek miatt válassza a GERARD megoldását.

Ellenáll a szélsőséges időjárásnak

HATALMAS JÉGDARABOK ÉS HÓ? SZÁMÍTHAT A GERARD VÉDELMÉRE!

A Gerard tetőcserepek akár 30 mm-es jégdaraboknak is ellenállnak.

A szélsőséges klímaváltozás hatalmas jégdarabokat hozó esőkkel járhat, amelyek megrongálhatják tetőjét. De nem a GERARD tetőket, amelyekért egyáltalán nem kell aggódni! Tetőfedő rendszerünk ellenáll az akár 30 mm-es jégdarabokkal érkező jégesőknek is, de még a 90 mm-es jégdarabok sem tudnak áthatolni a GERARD tetőn, így a tető időjárás elleni védelme érintetlen marad.

 

Továbbá potenciális életmentő megoldást is beépítünk minden egyes GERARD profilba a kőzúzalékos bevonat alkalmazásával. Durva felülete ugyanis nem engedi lecsúszni a havat, a helyén tartja azt, amíg természetesen és ártalmatlanul el nem olvad. A GERARD a hóterhelésnek is ellenáll, a bevonat nem degradálódik, ha jégnek vagy fagynak van kitéve!

 

Tél, jég és hó? Gyerekjáték a GERARD tetővel, amelyért egyáltalán nem kell aggódni!

Tetője pedig még jobban is néz ki a csúnya hófogók nélkül!

 

Kérdezze meg tetőfedőinktől, hogy javítottak-e már olyan GERARD tetőt, amelyet jégeső rongált meg.

Ellenáll a szélsőséges időjárásnak

TŰZESET? SZÁMÍTHAT A GERARD VÉDELMÉRE!

Egy esetleges háztűz esetén jobb, ha a házat GERARD tető védi.

Nehéz tető alatt az égő ház összedőlhet, azonban a GERARD könnyű, préselt fémtetője alatt ez valószínűleg nem történik meg! A GERARD tetőfedő rendszer ellenáll a tűznek, mivel az acél nem éghető, a felület bevonata pedig megakadályozza a lángok terjedését. Minden cserepet biztonságosan, nyolc ponton rögzítenek, így kicsi az esély arra, hogy a tető összedőljön, és a cserepek nem engedik, hogy a szikrák áthatoljanak a házba. Ennek köszönhetően a GERARD tetők a legszigorúbb nemzetközi tűzállósági teszteknek is megfeleltek.

Ellenáll a szélsőséges időjárásnak

FÖLDRENGÉS? SZÁMÍTHAT A GERARD VÉDELMÉRE!

A beton- vagy agyagcserepeknél 7-szer könnyebb, szélsőséges időjárást kibíró tetőcserepek a kisebb földrengéseknek is ellenállnak. Több olyan eset is előfordult, ahol a nehéz tetőfedő termékek miatt összedőltek házak, azonban ugyanabban az utcában lévő, GERARD tetős házak épek maradtak vagy csak minimális mértékben sérültek meg. A meggyengült falak kizárólag a könnyű tetőkkel képesek megbirkózni, az egymásba kapcsolódó cserepeknek köszönhetően a tető erős marad.