Hogyan lehet napelemet telepíteni a gerard tetőre?

Most, hogy napelemekre van szüksége, hogy alacsonyabban tartsa a jövőbeni rezsi számláit, és a GERARD tetőt választotta házához, felmerül a kérdés: hogyan szerelik fel a napelemeket a GERARD tetőkre?

Hogyan lehet napelemet telepíteni a Gerard tetőre

Napelemek egy GERARD Klasszikus tetőn – „Mintha mindig is ott lettek volna.”

 

A GERARD tetőre szerelt napelemekkel a következő előnyök járnak.

  • Mindenekelőtt biztos lehet benne, hogy abszolút vízálló telepítést Ezzel a megoldással megkíméli tetőjét a leggyakoribb veszélytől, ami fenyegetheti bármilyen eszköznek a tetőre szerelésekor: a szivárgástól. Miért? A válasz egyszerű. A GERARD-nál a napelemek telepítésekor nincs szükség a tetőcserép átfúrására, így nincs mód arra sem, hogy a csapadék utat találjon megának a beszivárgáshoz.
  • Feltételezzük, hogy nem szereti a várakozást, mi sem. Ezért a gyors telepítési technika mellett döntöttünk. Nem kell sokáig várnia, hogy végre felkerüljön a napelemrendszer.
  • Végül, képzelje el, milyen jóleső érzés lesz hátradőlni és csak élvezni a gyönyörű tetőt vadonatúj napelemekkel, amelyek tiszta energiával látják el otthonát! A napelemek olyan elegánsan illeszkednek GERARD tetőjére, mintha mindig is ott lettek volna.

Hogyan érjük el ezeket az előnyöket?

Ezek után talán már szívesen olvasna a műszaki részletekről is, hogy megtudja, hogyan tudjuk garantálni a fentebb sorolt előnyöket. Néhány lépésben, alább illusztrációkkal mutatjuk meg.

 

Hogyan lehet napelemet telepíteni a Gerard tetőre

 A napelemtartókat szerelnek GERAD Klasszikus tetőhöz.

 

A napelemek szolártartó modulokkal és gépészeti átvezető elemekkel vannak rögzítve a tető szarufához.

  1. LÉPÉS: A napelemtartó modult rögzítjük a szarufához. (1. illusztráló ábra)
  1. LÉPÉS: Az eggyel alatta elhelyezkedő sor tetőcserepét felszereljük a tetőlécre, majd a tetőhorgot közvetlenül a cserép felett rögzítjük a tartóba. (2. ábra)
  1. LÉPÉS: A napelemtartót lefedő sor tetőcserepe a falécekre kerül, és a cserép felületének károsodása nélkül a tetőkampóhoz lesz szerelve. (3. ábra)
  1. LÉPÉS: A szolártartó felső tartóját egy imbuszcsavarral és fogazott anyával ismét az alsó konzolhoz rögzítjük. A felső konzolt a fémlap alsó végére kell tolni, amíg hozzá nem ér magához a cseréphez. Így az összes pontterhelés közvetlenül a tető alépítményére kerül. A tetőcserép felülete egyáltalán nem terhelődik, ami egyedülálló előnyt jelent más tetőfedő anyagokkal szemben, amikor napelemeket telepítenek.

 

Hogyan lehet napelemet telepíteni a Gerard tetőre

 

Az első napelemekkel foglalkozó blogunkban olvashat a GERARD gépészeti átvezető elemről is, amely a vezetékek biztonságos bevezetését teszi lehetővé. A cikk végén megosztjuk a blog linkjét.

Tehát miért is hiszünk mi ebben a telepítési technikában? Az alábbi előnyük miatt.

  • Tökéletesen illeszkedik a tetőcserép alá, elkerülve a tetőburkolat megsértését. Így a vízzáróság biztosított, és a GERARD tető 50 éves időjárásállósági garanciája nem sérül.
  • Kizárólag kiváló minőségű alumíniumból készülnek a modulok. Ezért ki van zárva a tetőcserepek galvanikus korróziója.
  • A napelemtartók 3 állítható magassági beállítással vannak felszerelve, így kompatibilisek a különböző léc- / cserépmagasságokkal, így tökéletesen illeszkednek az adott tetőhöz.

Végezetül abban szeretnénk segíteni, hogy új napelemrendszerének teljes telepítési folyamata hibátlan és alapos legyen. Ezért összegyűjtöttünk egy tipplistát a a kifogástalan napelemes GERARD tető megvalósításához.

Tippek:

  • Forduljon szakemberhez: a napelemtartók és a gépészeti átvezető elemek telepítését szakemberrel végeztesse.
  • Mutassa be egymásnak a kivitelezőket! A GERARD kivitlezezőnek tájékoztatnia kell a napelem modul telepítőjét, hogyan és hova kell lépnie, amikor a GERARD tetőn jár. A tető nem sérülhet meg.
  • Szerezzen be kompatibilis termékeket! A tetőn lévő összes anyagnak kompatibilisnek kell lennie a GERARD cserepekkel a galvanikus korrózió (különböző fémek közötti elektromos érintkezés) elkerülése érdekében. Réz és rozsdamentes acél NEM használható.
  • Legyen tájékozott! A tetőkampókhoz rögzített és a napelemtartó modult hordozó sínek mérete a helyi feltételektől, például a hó- és szélterheléstől, az épület alakjától és magasságától, a nemzeti és helyi építési előírásoktól és szabványoktól, valamint a környezetvédelmi előírásoktól is függ.

Reméljük, hogy minden kérdésére választ kapott, és most már látja, hogy a GERARD tető és a napelemek tökéletes párost alkotnak!

Ha többet szeretne olvasni a napelemekről és a GERARD tetőről (és az elektromos vezetékek átvezető elemeiről), kattintson erre a linkre a témában található másik blogunkhoz:

Napelemekkel a GERARD tetőn legyőzhető az engergiaválság.