Hócsúszás védelem a tetőn

A tél nem csak a fehér karácsonyról szól, legalábbis ha szerencsések vagyunk, és a síelés és hó örömeiről. Megvannak a hideg évszak veszélyei is a tetőn felgyülemlett hó és jég következtében, amely könnyen lecsúszhat. Az ingatlan tulajdonos felelőssége és érdeke, hogy a szükséges biztonsági intézkedéseket megtegye. Mit tehetünk, hogy minimalizáljuk a hócsúszás veszélyeit?

Hócsúszás védelem a tetőn

 

Hegyvidéken különösen fontos, hogy biztonságosan kezeljük a tetőn lévő nagy mennyiségű havat. Sokan nem tudják, hogy a megoldás nagyban függ a tető típusától is. Ezért már a tetőtervezés szakaszában tudatában kell lennünk annak, hogy a házunk téli védelmét erősíthetjük a megfelelő tetőanyag kiválasztásával.

 

Tetőfedő anyagok és a hó

Kerámia és beton cserepeken könnyedén csúszik le a megfagyott csapadék, ezért ezzel a kockázattal a tulajdonosoknak mindig számolniuk kell. A téli hónapokban valódi veszéllyel kell számolni az épület körül, amely nem csak embereket, hanem járműveket, kerti bútorokat és egyéb személyes tulajdont fenyegethetnek. Ezért ennek megakadályozására sokan a legevidensebb megoldást választják: hófogókat. Azonban azok nem csak újabb kiadást jelentenek, hanem – igaz, ez szubjektív ízlés kérdése – kompromisszumot is jelentenek a tető esztétikai megjelenésében. A téli hónapokon kívül, amikor a hó takarásában láthatatlanná válnak, nem mutatnak kifejezetten előnyösen a tetőn.

 

Van alternatív megoldás

Fém tetőkből nem csak a porfestett változat létezik, hanem egyre növekvő igény figyelhető meg a forradalmi, kőbevonatos korrózióálló acél tetőkre is. Ezeknek az egyedülálló ötvözete (cink, alumínium) gondoskodik a tartós, rozsda elleni védelemről, a természetes kőzúzalék bevonata pedig magával ragadó megjelenést kölcsönöz ragyogó színek széles skálájával. A hagyományos lemeztető megjelenés elfelejthető, hiszen sokan meg sem tudják mondani a különbséget egy GERARD és egy kerámia tető között. De az esztétikum nem minden. Az erős acél test páratlan védelmet nyújt jégeső ellen, mivel nem tudja megrepeszteni, vagy eltörni, ellenben a hagyományos tetőcserepekkel. Végül, egy meglepő előnyük, hogy télen

a kőzúzalék érdes felületén megtapad a hó.

Az apró kőszemcsék természetes akadályt képeznek és a havat a helyén tartják, míg el nem olvad. GERARD tetővel a házadon nem kell aggódni az elmozduló jég vagy hó miatt, és nincs szükség HÓCSÚSZÁS VESZÉLY táblák elhelyezésére sem.

Ezért nincs szükség pénzt költeni hófogókra, mert azok nélkül is tetőn marad a hó. És nem elhanyagolandó szempont az sem, hogy zavartalanul élvezheted a tetőd szépségét a téli évszakokon kívül is a nem kifejezetten esztétikus hófogók nélkül.