AZ OLCSÓ TETŐÉRT KÉTSZER FIZET

Az olcsó árak csábítóak lehetnek. Megtakaríthatunk egy kis pénzt. Másra is költhetjük azt. Néha így valóban nyerhetünk, de máskor bizony bukhatunk is rajta.

AZ OLCSÓ TETŐÉRT KÉTSZER FIZET

 

NÉMELYIK OLCSÓ TETŐVEL VISZONT NAGYOT VESZÍTHETÜNK.

 

Ugyanakkor ez nem fog olyan korán kiderülni, mint az olcsó játék esetében, ami már csomagolás után eltörik a gyerekünk kezében, vagy a gyanúsan alacsony áron kínált használt autónál, ami néhány hónap után hagy cserben minket.

Egy olcsó tető csupán 10 évig védi az otthonát, néha kicsit tovább. De amikor kezd veszíteni a szépségéből, itt-ott beázások jelennek meg, akkor a javítási vagy felújítási költségek magasra rúghatnak. Józan pénzügyi tervezés sok pénzt spórolhat meg nekünk a hosszú távon, és nem kis fejfájást, amivel a túl korai felújítási munkák járnak.

 

AZ OLCSÓ ÉS SÉRÜLÉKENY TETŐK KOCKÁZATAI

 

  • Olcsó, gyenge minőségű tetők

Félreértés ne essék, vannak jó minőségű bitumenes zsindely tetők is a piacon, amelyek hosszabb termékélettel bírnak. Viszont az olcsó, silány minőségű zsindelyek jóval korábban cserére szorulhatnak, mint gondolnánk. Még az UV sugárzás is árthat neki; míg az erős szél, jégeső, vagy a helytelen kivitelezés mind arra kényszeríthetnek minket, hogy akár már 10 év múlva új tetőre kell költenünk. Megint. És nem keveset. 

Ugye nem akar 10 év múlva újra tetőt vásárolni?

A festett, cserepeslemezek jó tetőfedési megoldások lehetnek, de közöttük is vannak, amelyekkel óvatosan kell bánnunk. A gyengébb termékminőség, bizonyos kivitelezési technikák könnyen beázással járhatnak, amelynek javítása nem elhanyagolható költséggel jár. Nem beszélve az időről és a bosszúságról, amíg kivitelezőt találunk.

Alaposan járjon utána az olcsó tetőfedő megoldásoknak, mielőtt túl gyorsan kifizeti az ellenállhatatlannak tűnő árat!

 

  • Sérülékeny, törékeny tetőcserepek

Elismerjük, könnyen elcsábul az ember, amikor meglátja a gyönyörű kerámia vagy akár beton tetőcserepeket. De hogyan állják a sarat a klímaváltozás szélsőséges időjárásában? Erős szelek elmozdíthatják azokat a helyükről, nagyméretű jégeső széttörheti őket. Mindkettő beázással járhat és gyors javítási munkát igényelhet, ami tekintélyes újabb árcédulát jelenthet. Arról nem is beszélve, ha teljes tetőcserére kényszeríti az embert, mint sok szerencsétlenül járt háztulajdonost pár éve a szomszédos Szlovéniában, ahol kegyetlen jégeső „lőtte szitává” a tetőket

Könnyen törhet akár jégesőben is egy gyengébb minőségű palatető úgyszintén. A szél hosszútávon ezt is megrongálhatja és beázási problémák adódhatnak.

Gondolkodjon hosszú távon és tanulmányozza gondosan a sérülékeny, törékeny tetőfedési megoldásokat is, mielőtt a rövid távon alacsonyabb kiadás mellett döntene!

 

ERŐS ÉS TARTÓS TETŐFEDÉSI MEGOLDÁSOK

 

  • Számít a tető anyaga

Törékeny anyagokból készült tetők nem minden esetben felelnek meg korunk magas biztonsági elvárásainak. Az extrém klímaváltozás szokatlanul vad szelei, nagyméretű jégesői ellen nem tudnak olyan kivételes védelmet biztosítani otthonának, mint az erős, korrózióálló acél tetőcserepek. A rozsda elleni hatékony védelemről az alumínium-cink réteg gondoskodik, és biztosítja az akár 50 éves garantált védelmet is.

Ráadásul a mai modern fémtetők meglehetősen mutatósak is, mint pl. a természetes kőbevonattal ellátott GERARD tetők. A gyönyörű kőzúzalék még a fizikai sérülések ellen is védelmet nyújt. Nem csoda, hogy az 50 éves garanciát a GERARD már 60 éves kontinenseken átívelő tapasztalattal tudja alátámasztani.

 

  • Számít a kivitelezési technológia

A GERARD különleges, vízszintes rögzítési technikájával minden természetes kőbevonattal ellátott, fém tetőcserepet vízszintesen, 8 különböző ponton rögzítenek erős csavarokkal vagy szögekkel a tető keresztrúdjaihoz, így a szél nyíró hatása gyakorlatilag megszűnik. Ezáltal akár orkánbiztosak is lehetnek a GERARD tetők. Más, elterjedt tetőtermék esetében (lásd alábbi ábra) függőleges rögzítési módszert használnak, ezért nagy szél esetén ezek felemelkedhetnek.

 

AZ OLCSÓ TETŐÉRT KÉTSZER FIZET

A tető egy hosszútávú befektetés, érdemes alaposan mérlegelni az opciókat.

Reméljük segíthettünk ma is, hogy bölcs, hosszú távú döntést hozzon otthona és pénztárcája védelmében.

 

Legközelebb újra találkozunk friss blogunkkal!