A viharálló, karbantartásmentes tető fontosabb, mint valaha

A viharszezon elkezdődött.

A viharálló, karbantartásmentes tető fontosabb, mint valaha

 

Hirtelen, monszunszerű esők, orkánerejű szelek és nagyméretű jégeső egyre gyakrabban sújtanak le manapság.

A szélsőséges időjárás megsérült tetőkkel és beázó otthonokkal járhat. A tulajdonosoknak pedig sürgősen tetőfedő után kell nézniük, mielőtt az újabb eső lezúdul az égből. Mindennek tetejében gyorsan, jó szakembert találni, nem kis kihívás. És természetesen mélyen a pénztárcánkba is kell nyúlni.

Nagy épületek, társasházak esetében pedig tovább bonyolódik a tetőjavítás feladata, az épület magassága és mérete miatt. A tulajdonosi és felelősségi viszonyok szintén egy nem kívánatos helyzetet teremtenek. A legjobb lenne mindezt egy az egyben elkerülni nem?

 

HOGYAN ELŐZHETJÜK MEG A VIHART KÖVETŐ TETŐJAVÍTÁSOKAT?

 

Azáltal, hogy egy viharálló, karbantartásmentes tetőt veszünk. Könnyű mondani, igaz? Miért?

Mert a hagyományos, legelterjedtebb tetőfedő megoldások bajban lehetnek, amikor szélsőséges időjárással kell megbirkózniuk. Súlyos beton és kerámiacserepek eltörhetnek egy nagy, jégeső záporban, és az erős szelek akár ki is mozdíthatják azokat a helyükről. Az ilyen tetők rendszeres karbantartási és javítási munkákat igényelhetnek. Az időjárás csúnyán elbánhat a könnyű tetőkkel is, mint pl. a bitumenes zsindely tetőfedéssel. Nem is kell hozzá hosszú idő, gyengébb minőségű zsindelyek akár már 10 év után is cserére szorulhatnak. Akkor mi a megoldás?

 

A VIHARÁLLÓ TETŐ, AMIRŐL TALÁN SOHASEM HALLOTT

Nem szükségszerű, hogy egy tető megadja magát extrém időben. Az sem normális, hogy egy komplett új tetőt kell vásárolnia egy évtized után. Vannak jó minőségű, tartós tetők, amelyek 20-30 évig is védik otthonát, sőt akár félévszázadig is. Bizonyos márkák még garanciát is adnak 50 évre, akár tradicionális tetőcserépgyártók is. Érdemes ezeken elgondolkodni, mert hosszú távon gazdaságosabb megoldások és sok bosszúságtól megkímélik a háztulajdonosokat.

Van egy különleges tetőfajta, amely szintén 50 év garanciával védi otthonát, és javítási-, karbantartási munkákra sem lesz szüksége. Ezt ugyanis nem tudják eltörni a nagyméretű jégdarabok sem, és az orkánerejű szél sem mozdítja el helyéről. Nyári viharok után tetőfedő után sem kell rohanni, mert nem szükséges javításokat végezni a tetőn.

Ez a különleges, viharálló tető a korrózióálló, kőzúzalékkal bevont acél tető,  amely nem csak páratlanul tartós, hanem párját ritkítóan szép is.

 

A GERARD Tetőcsalád pontosan ilyen különleges tetőket gyárt. A fém tető törhetetlen a jégviharban, az egyedülálló vízszintes rögzítéses technológia pedig még az orkánnal is dacol, hiszen 8 ponton rögzítenek minden egyes tetőcserepet. A korrózió ellen pedig a speciális cink-alumínium bevonat védi. Nem csoda, hogy a GERARD tető vízálló otthont biztosít tekintet nélkül a lehullott csapadék mennyiségére vagy a szél erejére. A tetőcserepeket úgy alakítják, hogy mindenféle tetőtípusra tökéletesen illeszkedjen, és könnyedén alkalmazkodjon a legkülönbözőbb tartozékokhoz a tetőablakoktól kezdve a szellőztetőkön át a napelemes rendszerekig. Más tetőfedéseknél a tartozékok körül mutatkoznak az első gyenge pontok. Nem a GERARD tetőnél!

 

A keresésnek vége. A GERARD bemutatja a viharálló tetőt.

 

Nem kell többet viharok miatt aggódnia.