A TETŐJE MINDEN, CSAK NEM ÁTLAGOS?

A TETŐJE MINDEN, CSAK NEM ÁTLAGOS?

GERARD Diamant tető Antracit színben. Tetőtér elegánsan és biztonságban.

 

Vannak a közönséges, vagy más szóval átlagos házak és tetők. Ilyenek többek közt a kádárkocka házak sátortetővel. És vannak az olyan házak és tetők, amelyek másak. Vagy mondhatnánk, különlegesek?

Különlegesek, mert például különleges környezetben kell megbirkózniuk a szélsőséges elemekkel. Például fenn a hegyekben, vagy a tengerparton több csapadéknak vagy hónak, erősebb szeleknek vannak kitéve.

De másságuk adódhat a különleges tetőszerkezetből is. Alacsony tetőhajlásszög vagy a beépíthető tetőtér miatt bonyolultabb tetőszerkezet is megkülönböztethetik ezeket az átlagos házaktól. Ezek a különleges házak különleges tetőmegoldásokat igényelnek.

Az Ön házának is különleges tetőmegoldásra van szüksége?

A GERARD Tetőcsalád lehet a megfelelő válasz.

 

  • CSENDES, KÖNNYŰ TETŐT A TETŐTÉRRE?

Amikor a tetőtérből lakótér válik a tető zajcsillapítása rendkívüli prioritást élvez. A tető könnyű súlya mellett a csendes éjszakákra is szükség van. A fém GERARD tetők kitűnően csökkentik a zajt az érdes kőbevonatnak köszönhetően. A cserepek átfedéses szerkezete pedig korlátozza a hang terjedését a tetőn.

Egy büszke GERARD tető tulajdonos megosztotta velünk a véleményét:

„Palatetőnk volt, és a gyenge tetőszerkezet miatt csak pehelykönnyű megoldások jöhettek szóba. A többi könnyű tetővel szemben a GERARD-nak azok voltak az előnyei, hogy kőzúzalék bevonata sokkal jobban véd a zajtól, megjelenésre összehasonlíthatatlanul szebb. A zajvédelem rendkívül fontos volt a számunkra, mivel a tetőtérben lakunk, és nem szerettünk volna a zajos tető miatt szenvedni.”

Sebestyén Zoltán, Érd

 

  • ALACSONY HAJLÁSSZÖGŰ TETŐ?

Nem minden tetőfedő megoldás alkalmas az alacsony hajlásszögű tetők fedésére. Kifejezetten arra tervezett héjazat felel meg legjobban a feladatnak. A GERARD tetők gyakran kerülnek ezekre házakra. A minimális technikai hajlásszög 16% (9°). A műszaki jóváhagyáshoz azonban 21% (12°) szükséges, a modelltől függően. A tető hossza akár 20 méter is lehet. A cserepek formája és a préselési technológia biztosítja a horizontális és vertikális vízzárást. A kis panelekből álló, lépcsőzetesen kapcsolódó fedéssel lehet létrehozni olyan vízzárást, amelyre az alacsony hajlásszögű tetőkön szükség van. A GERARD® fémből készült tetőfedő elemeinek széle meg van emelve, ezért azok erős szélben is tökéletesen zárnak.

 

  • CSODÁS OTTHON A HEGYEKBEN?

Egy ház a hegyekben sokak álma, de különleges kihívásokat támaszt a tetőkkel szemben. Számolnunk kell ezzel, amikor ebben a nem mindennapi környezetben tervezünk új tetőt a házunkra. A tradicionális építészet előnybe részesíti a fazsindely héjazatokat, amelyek azonban hosszú távon nem felelnek meg korunk biztonsági elvárásainak. Nem csak a klímaváltozással járó erősebb szelekkel szemben, hanem tűzvédelmi szempontból sem. Ezért bizonyos hegyvidékeken már a fazsindely első számú alternatívájaként tekintenek a GERARD által kifejlesztett fém, kőbevonatú fazsindely ihlette profilra, a GERARD Corona-ra.

Elbűvölő megjelenése akár az eredeti fazsindelyé, viszont 50 éves garanciája a legkorszerűbb megoldások közé emeli rendkívüli megbízhatóságot és tartósságot kínálva. Mivel korrózióálló, erős fémötvözetből készül és vízszintesen, 8-pontos-rögzítési technológiával installálják, ezért kevés tetőmárka védi úgy a házát a hegyekben, mint a GERARD.

Továbbá, a könnyűsúlyú GERARD tetőelemeket egyszerű az eldugott, nehezen megközelíthető helyekre is elszállítani, mivel egy kisebb pick-up is megfelel erre a célra. És természetesen a fémtető nem törik és sérül akár az egyenetlen utakon történő szállítás közben sem.

Végül, az esztétikai megjelenését - a legtöbb tetővel ellentétben - nem csorbítják a hófogók. A kőzúzalékok ugyanis betöltik a funkcióját. Olvadáskor a hó alatt vezetik el a vizet az érdes felszínt biztosító kő granulátumok, amelyek a havat pedig a tetőn tartják, míg az teljes mértékben el nem olvad.

Különleges háza van?

Nekünk pedig különleges tetőnk! 

Felkeltettük az érdeklődését?