A tetőfelújítás jó és rossz oldala

Ismeri a játékot: először a jó hírt vagy a rossz hírt mondjam? Rendben, tehát kezdjük a rossz hírrel!

A tetőfelújítás jó és rossz oldala

 

Tetőfelújítás után. Egy tóparti lengyel fogadó új tetője: GERARD Fazsindely.

 

A tetőfelújítás rossz oldala, hogy korábban szükség lehet rá, mint gondoltuk. Sokkal korábban. A piacon elérhető tetőrendszerekből néhányan egyszerűen nem nyújtják az otthonunknak azt a hosszantartó védelmet, amelyet reméltünk. A bitumenes zsindely némely olcsó és gyenge minőségű márkái (de ott is vannak kivételek!), vagy bizonyos fazsindely megoldások akár egy évtized után cserére szorulhatnak. 10 év után újra súlyos összegeket kell befektetnünk oda, ahol csak egyszer terveztünk költeni egész életünkben. Ez valóban rossz hír.

Ezért alaposan fontolóra kell vennünk a háztervezésünk legelején, hogy milyen tetőfedő megoldást és márkát választunk. Mivel ez egy hosszú távra kiható döntés, jelentős anyagi ráfordítással, nem szabad engednünk olcsó árcédulák és kétes minőségű megoldások pillanatnyi csábításának, mert később meg fogjuk bánni.

Most pedig következzen röviden, egy  konkrét esettanulmány!

A tetőfelújítás jó és rossz oldala

 

A fogadó mostanra békés és elbűvölő a hátsó udvar felől nézve is, de ez nem mindig volt így.

 

Lengyelországban, az egyik partnerünk elvállalta egy 9 éves fazsindely tető felújítását (igen, jól olvasta, KILENC éves tető). Érthető módon az épület – ami fogadóként szolgál, ahogy az illusztráló fotókon is látható – tulajdonosa sokkal tartósabb tetőfedő megoldásra vágyott. Ugyanakkor, kifejezetten megkedvelte a fazsindely megjelenését, amely mesés bájt kölcsönzött szálláshelyének. Nagy örömére rátalált a természetes kőzúzalékkal bevont, korrózióálló acél GERARD Fazsindely profilra, amely 50 éves időjárásállósági garanciája racionálisan, fazsindelyhez hasonlító, magával ragadó szépsége pedig érzelmileg bizonyult a tökéletes választásnak.

 

És ez a jó hír. A tetőfelújítás egy nagyszerű folytatása lehet a tető-sztorinknak. GERARD olyan előnyöket kínál, amelyeket – valószínűleg –más tetőmárka nem tud :

- a korrózióálló acél test olyan könnyű, hogy bizonyos esetekben akár a meglévő tetőre is ráhelyezhető, mindössze új lécezés az előfeltétele

- a pehelykönnyű súlyon túl, az acél ellenállósága és az egyedülálló 8 pontos, horizontális rögzítési technika 50 évre időjárásállóvá varázsolja otthonát, garantáltan. Nem üres ígéret, a GERARD több mint 60 éves gyártói tapasztalata áll mögötte.

- a természetes kőzúzalék bevonattól pedig szépsége a kerámia cserepekével vetekszik

 

Tudja, mi a tetőfelújítás jó oldala egy szóban?

GERARD☺