Még a jégeső sem tudta elpusztítani ezt a tetőt

A szélsőséges esőzések, a magas páratartalom és a jégeső egyre gyakrabban a klímaváltozás negatív hatásai. A tetőfedésnek pedig ki kell bírnia ezeket a körülményeket. A GERARD tetőfedés tartóssága világszerte bizonyított.

 

2018. június 8., Črnomelj, Szlovénia.

A horvát határhoz közeli kisváros lakói nem tudták, hogy a szélsőséges időjárás ezen a napon történelmet ír az életükbe. Súlyos természeti katasztrófa ólálkodott a sötét felhők mögött, amely hirtelen csapott le, és végül bibliai méretű károkat okozott.

A jégeső, nem látott méretű, 10 cm átmérőjű jégeső darabokat hozott. A vihar jelentős károkat okozott 1700 lakóházban és egyéb épületben, amelyek közül sok tető gyakorlatilag megsemmisült.

 

Kilátás a GERARD-tetőről a jégeső után Črnomeljben

Még a jégeső sem tudta elpusztítani ezt a tetőt

 

Ahogy a fenti képen látható, a sérült tetők között ez a GERARD tető sértetlen maradt. Minden háztulajdonos meg akarja előzni az ilyen katasztrófát, és egy jégesőbiztos tetővel rendelkezni.

 

Melyik tető a legjobb jégeső ellen?

Először is, az alapanyag az kritikus. A kerámia és agyag tetőcserepeket a nagy jégesők megrepeszthetik és széttörhetik. Az acél ereje azonban nem adja meg magát ennek a természetes ellenségnek. Kemény felülete, különösen ha kőzúzalékkal van borítva, mint például a GERARD tető, szilárdan ellenáll és könnyedén győzedelmeskedik ebben a csatában.

 

Még a jégeső sem tudta elpusztítani ezt a tetőt

Fotó: Anja Klemenčič, Slovenia, idokep.hu

 

Másodszor, a jégeső általában erős széllel érkezik, ami letépheti a hagyományos tetőcserepeket karbantartási költségeket okozva. Továbbá, a sérült tetőn át már az eső vagy jégeső behatolhat a tetőtérbe, és súlyosan károsíthatja otthonát. Az ellene való hatékony védekezéshez szükség lesz egy különleges tetőfedő megoldásra beépítésre, amely a GERARD tető esetén a normál beépítés része, amely nem engedi, hogy a tetőcserepek olyan könnyen elmozduljanak a helyükről. A GERARD tetők egyedülálló 8 pontos rögzítési technikája pontosan ezt a célt szolgálja. Minden egyes tetőcserép 8 különböző ponton van rögzítve a tetőlécekhez szögekkel vagy rögzítőkkel, ami biztosítja, hogy tetője akkor maradjon a helyén, amikor a leginkább számítana a védelmére.

 

A GERARD és más tetőfedési megoldások beépítési technikáinak illusztrációja.

Még a jégeső sem tudta elpusztítani ezt a tetőt

 

Tesztjeink és a GERARD tetőtulajdonosai világszerte szerzett tapasztalatai szerint tetőfedő megoldásunk akár 160 km/h hurrikán ellen is képes megvédeni a házakat, és biztonságosan és szárazon tartja az otthonokat.

A jégeső megrémítheti a legtöbb tetőt, de a GERARD tetőt nem.