4 ELENGEDHETETLEN TERMÉKELŐNY TETŐFELÚJÍTÁSHOZ

A tető újrafedése komoly döntés.

Összetett projektről van szó, cserepekről, tartozékokról, rétegekről, de a vele járó jelentős költség sem elhanyagolható szempont. Nem is beszélve arról, hogy termékek és márkák széles kínálatából lehet választani. Emiatt szakértelemre és gondos előkészületre van szükség a tető újrafedéséhez.

4 ELENGEDHETETLEN TERMÉKELŐNY TETŐFELÚJÍTÁSHOZ

 

Ezért döntöttünk úgy a GERARDNÁL, hogy néhány jó tanáccsal és ötlettel segítjük Önt a döntésben. Javaslataink hátterében több mint 60 éves szakmai tapasztalat áll.

 

Először is vigyázzunk a gyakran elkövetett hibákra!

A TETŐFELÚJÍTÁS BUKTATÓI

 

Érdemes néhány dolgot átgondolni.

 

  • NEHÉZ TETŐFEDÉSI MEGOLDÁSOK HÁTRÁNYAI

Elsőre olcsónak tűnhet az ár / m2 cédulája. Vegye azonban figyelembe a többletidőt és többletköltséget, amelyet a kivitelezésen és a kiegészítőkön túl, a nehéz kerámia és betoncserepekhez szükséges fatetőszerkezet megépítése igényel. A cserepek a szállítás vagy felrakás során össze is törhetnek. Lehet, hogy extrém időjárás, például nagyon erős szél vagy jégeső során nem fogják megvédeni a házát. Emiatt gondoljuk úgy, hogy a hagyományos, nehéz tetőfedési eljárások,például agyagból vagy betonból készült cserepeket alkalmazó módszerek nem a legjobb megoldások, ha a tető újrafedéséről van szó.

 

  • KÖNNYŰ TETŐK HÁTRÁNYAI

Vásárolhat könnyű tetőfedő elemeket is, például cserepeslemezt vagy bitumenes zsindelyt amelyekkel talán pénzt takaríthat meg. Rövid távon. Azonban nem biztos, hogy olyan esztétikus lesz a tető megjelenése, mint ahogy azt Ön elvárná. Hosszú távon a természeti elemeknek - jégesőnek, erős szélnek és viharoknak - sem biztos, hogy kellően ellent tudnak állni. A GERARD azonban ellenálló mindezekkel szemben, sőt, az UV-sugárzást is kibírja, így nemcsak védelmet nyújt, hanem hosszú évtizedekig esztétikus is marad.

 

MELYIK TETŐÚJRAFEDÉSI TECHNOLÓGIÁT VÁLASSZAM AKKOR?

4 LEGFONTOSABB TERMÉKELŐNY TETŐCSERÉHEZ:

 

1. KÖNNYŰ

Lehet, hogy hozzá sem kell nyúlnia jelenlegi tetőjéhez. A könnyű tetők ezért különleges előnyt élveznek tetőfedéskor. A kőzúzalékkal bevont fém GERARD tetőfedő cserepeink súlya a hagyományos, agyagból vagy betonból készült cserepek súlyának csupán hetede (!).  Bizonyos esetekben az új GERARD tetőt a már meglévő tetőre is fel lehet tenni, csupán új lécezés szükséges a meglévő tetőre.

 

2. ESZTÉTIKUS MEGJELENÉS

A könnyű tetők egyik hátránya, hogy nem mindig a legszebb megoldások közé tartoznak. Nem mindenkinek tetszik a festett lemez vagy a bitumenes zsindely. Nem kell azonban feltétlenül lemondanunk a szép tetőről, hiszen ki akarja elrontani a házát egy előnytelen, vagy könnyen szépségét vesztő tetővel.  A GERARD fémtetői természetes, gyönyörű kőzúzalék bevonatot kapnak, ez teszi azokat kivételesen esztétikussá. GERARD tetők annyira mutatósak, hogy nehéz elhinni, a tetőelemeknek erős fém az alapjuk, és gyakran összekeverik azokat kerámia vagy betoncserepekkel.

 

3. TARTÓS

Hagyományos tetőfedések hátránya, hogy jégesővel, viharos széllel sebezhetőek (beton és kerámiacserepek), sőt bitumenes zsindelyben még az UV sugárzás is kárt tehet.  A mai modern, korrózióálló fémtetők olyan erősek és tartósak, hogy  még unokái számára is védelmet nyújt. Nem véletlen, hogy a GERARD tetőket 50 év szavatossággal adjuk. Felmerülhet Önben a kérdés, vajon miért nem rozsdásodnak meg a fémcserepek? Azért nem, mert a GERARD tetőelemeket mindkét oldalon rozsdásodásgátló alumínium-cink bevonat védi. A GERARD nemcsak esztétikus, de ésszerű megoldás is egyben.

 

4. KÖNNYEN FELSZERELHETŐ

A könnyebb és nagyobb méretű tetőcserepeinknek köszönhetően a tetőfedők gyorsabban dolgozhatnak, így Ön hamarabb örülhet az új tetőnek. De akár kevesebb kivitelezővel is megoldhatóak, így még pénzt is spórolhat a kivitelezésen.

Weboldalunkon számos hasznos információt talál a tető újrafedésével kapcsolatban. Olvasson többet a GERARD tetőfelújításról itt.