Fenntarthatóság

A FÖLD A GERARD TETŐT VÁLASZTANÁ.  

A GERARD az egyik legkörnyezetbarátabb tetőfedési megoldás.

 

TUDTA-E?

Az acél a legkörnyezetbarátabb anyag a földön.

Valójában akárhányszor újra lehet hasznosítani, anélkül, hogy bármit veszítene a minőségéből. Az acél termékekből bármikor bármilyen más acéláru készíthető.  

A pehelykönnyű acéltető szállításához kevesebb energia szükséges

A beton és kerámia tetőcserepek jóval nehezebbek. Egy házra valót egy átlagos méretű teherautó tud elszállítani. Ugyanez a teherautó jó pár házhoz elég

GERARD könnyűtetőt tudna elszállítani, kevesebb szállítási energiával, és ezért kevesebb széndioxid kibocsátással.

A könnyű súlyú tető kevesebb fát igényel a vázszerkezethez

 

A beton- és kerámiacserepekkel összehasonlítva az acél GERARD tetőkhöz lényegesen kevesebb tartókeret szükséges, ami erőforrást takarít meg. Más szóval kevesebb fát kell kivágni a GERARD tetőkhöz, mint a beton- vagy kerámiatetőkhöz.


A GERARD a helyi beszállítókat helyezi előtérbe

Számunkra az egyik legfontosabb dolog, hogy nyersanyagainkat helyi beszállítóktól szerezzük be, és ez lerövidíti a szállítási utat és csökkenti a CO2-kibocsátást. Amennyiben lehetséges, vasúti szállítást részesítjük előnyben.

 

Mit jelent számunkra a fenntarthatóság

A fenntarthatóság – definíciója szerint – alapvetően igen tág fogalom. Azonban kialakult egy általános nézet a fenntarthatóságról: a folytonosság fenntartása hosszú távon. A fenntarthatóság egy folyamat, egy vég nélküli utazás; a folyamatos fejlődés végtelen köre.

 

ISO 14001 – Környezetirányítás 

A Fletcher Building Roof Tile Group, a Gerard tetők gyártója, tartja magát a környezetirányítási szabványcsalád ISO 14001 szabványához és elkötelezett a fenntarthatóság érdekében tett fejlesztések mellett. A Roof Tile Group egy olyan fenntarthatósági keretrendszert követ, amely biztosítja, hogy a vállalat környezettudatos gazdálkodással, etikus vezetéssel, illetve a közösségekben, amelyekben dolgozunk, felelős állampolgárként viselkedő vállalatként tevékenykedve éri el pénzügyi sikereit.

Mit jelent ez a mindennapi munkákban?

Íme néhány példa:

  • szelektív hulladékgazdálkodás
  • számos anyag újrahasznosítása az acél mellett:
  • kőzúzalék
  • karton
  • fa raklap
  • műanyag fóliák stb.