Mit kell tudnom az új tető kiválasztása előtt?

  • Ahogy mondják, a kutyus egy életre szól, nem csak karácsonyra. Ugyanez igaz a tető esetében is. A tető kiválasztása egy hosszú távú döntés. Gondoljon arra, hogy mi illik a teljes ház architektúrájához. A divat múlandó, a tető azonban valószínűleg évtizedekig megmarad.

  • A ház elhelyezkedése is egy fontos tényező. Ha tengerparton vagy olyan helyen lakik, ahol jellemző az erős szél vagy a szélsőséges időjárás (például sok hó), olyan tetőrendszert kell keresnie, amely segít minimalizálni a lehetséges korróziós, szivárgási vagy meghibásodási problémákat. Éppenséggel ismerünk egy olyan tetőt, ami ellenáll a legszélsőségesebb időjárásnak is ;)

  • Komolyabbra fordítva a szót, a tetőfedés egy speciális, egyedülálló szakma. Nem végezhetik általános ácsok vagy „csináld magad” kontárok. Ne bízza ezt a munkát olyan barátjára, aki saját maga szerint mindenben jó.

  • A tetőfedési árajánlatok bonyolultak és megtévesztők lehetnek. Ügyeljen arra, hogy minden költséget magukban foglaljanak (mint például építési dokumentum, keresztrudak, munkadíj és egyéb, tetővel kapcsolatos anyagok), hogy össze tudja hasonlítani a „hasonló” árajánlatokat.

  • Vegye számba a lehetőségeit, mielőtt döntést hozna. Az első lépés a kutatás – keressen az interneten, járjon utána személyesen, telefonon vagy beszélgessen más lakástulajdonosokkal. A „Ismerje meg a tetőket” rész segít a tetőrendszerekkel kapcsolatos kutatásban, hogy olyan döntést tudjon hozni, amellyel boldogan együtt tud élni évtizedekig.