Az alumínium-cink, cink-alumínium és a galvanizált megoldás összehasonlítása

Az alumínium-cink, cink-alumínium és a galvanizált megoldás összehasonlítása

Tengerparti teszt

A GERARD kutatási és fejlesztési részlege elegyíti a laboratóriumi munkát a valós életben tapasztalható körülményekkel és a több mint 50 éves tapasztalatával az acéltetőként való felhasználásában. A GERARD Tetőcsalád majdnem 30 évvel ezelőtt kísérleti tetőket szerelt fel, amelyeket folyamatos megfigyelés alatt tartanak.
Új-Zéland North Island részén, a nyugati part zord tengerparti környezetében egymás mellé telepítettek három, különböző anyagból készült cserepet: egy galvanizált acélból (100% cink), egy cink-alumínium ötvözetből (95% cink és 5% alumínium), valamint egy alumínium-cink ötvözetből (43,5% cink, 55% alumínium és 1,5% szilikon) készültet. A galvanizált cserepeket 14, a cink-alumínium ötvözetből készült cserepeket pedig 16 év után ki kellett cserélni.
Az alumínium-cink ötvözetből készült cserepek 30 év után is jó állapotban vannak, és tovább megfigyelésük még mindig nem ért véget. Az alumínium-cink cserepek esetében sem az oldalukon, sem a felületükön nincs jele korróziónak, és a többi területen is kétségkívül jobban teljesítenek, mint a galvanizált acél és cink-alumínium cserepek, különösen az olyan nem mosott területeken, mint az oldalak vagy a záróelemek alatti rész.

A GERARD laboratóriumi és valós életbeli tesztelésén is az alumínium-cink acél jobban teljesít a galvanizált és cink-alumínium acélból készült társainál, így bizonyítottan ez a legjobb tetőcserépanyag.

AZ EGÉSZ VILÁGON BIZONYÍTOTT

Még a világ legnagyobb acélgyártói is egyetértenek abban, hogy az alumínium-cink jobban teljesít, mint a galvanizált és cink-alumínium acél. Ennélfogva a GERARD tetőfedő rendszer biztosan kijelentheti, hogy az alumínium-cink anyag bizonyult a leghosszabb élettartamú fém tetőfedő elemnek.

Előny az Ön számára

Az alumínium-cink védelem kivételes korrózióállóságot biztosít, így GERARD tetője legalább kétszer olyan hosszan tart, mint a galvanizált acélból készült tetők. Ezért is adunk magabiztosan 50 év garanciát GERARD tetője mellé.