ÍGY LEGYEN KARÁCSONYFÁJA MESEBELI ÁLOM!

Függetlenül attól, hogy egy nappalit kitöltő, hatalmas karácsonyfáról álmodik, vagy pici lakásában egy trendi, alternatív fa felállítását tervezi, a következő ötletek és tanácsok Önnek szólnak, velük varázslatos és elbűvölő lesz karácsonyfája a téli szünet idején.

 

ÍGY LEGYEN KARÁCSONYFÁJA MESEBELI ÁLOM!

 

3 TANÁCS, MIELŐTT BELEFOGNA A FA  FELDÍSZÍTÉSÉBE

 

1. A FENYŐ KIVÁLASZTÁSA ÉS MEGVÁSÁRLÁSA

Ne csak nagyjából mérje fel a helyet, ahová a karácsonyfát szeretné állítani! Vásárlás előtt mindenképpen mérje meg a helyiség belmagasságát! Olyan fát válasszon, amely kb. 20 centivel alacsonyabb a mért belmagasságtól! Ha szeretné kideríteni, friss-e a fenyő, csippentse le az egyik ág végét. Ha csak néhány tűlevél is lehullik, az azt jelenti, hogy a fa már kezd kiszáradni. A műfenyővel nem lesz ilyen gondja, hisz ott nem téma a „frissesség”.

Ha kiválasztotta a tökéletes fát, kérje meg a kereskedőt, hogy megfelelő módon lássa el védőcsomagolással, sőt, ott helyben faragtassa bele a fát az otthoni talpába, mielőtt hazavinné. Több kereskedő szívesen megteszi ezt, és jóval gyorsabban, mint mi tennénk azt otthon.

 

2. NAGYON FONTOS, HOGY ELEGENDŐ VIZET KAPJON A FA

Ha hazavitte az új fenyőt, rögtön locsolja meg alaposan és helyezze minél távolabb a hőforrásoktól (ez persze a műfenyőkre nem vonatkozik)! A következő napokban se feledkezzen meg a megfelelő mennyiségű víz adagolásáról – ez majd frissen tartja a fenyőt, tartósabb lesz. Várjon 24 órát, mielőtt feldíszítené, hogy az ágak hozzászokjanak a lakás hőmérsékletéhez. A legfontosabb, hogy biztonsági okokból lefekvés előtt mindig kapcsolják le a karácsonyi fényeket!

Ha inkább a műfenyőt szereti, ruházzon be egy minőségi termékbe, amelyet több évig használhat és csökkentse saját ökológiai lábnyomát! Manapság olyan műfenyőket is lehet kapni, amelyekbe már gyárilag beépítették a világítást, ezeket sokkal könnyebb lesz feldíszíteni. Ha valamelyik ág túl hosszú, egyszerűen vágja le a végét ollóval! Hazaérkezés után arra se sajnálja az időt, hogy szétrázza vagy megigazítsa az ágakat, mert a csomagolásban összeszorulhatnak. Ha vannak háziállatai, ne felejtse majd el a karácsonyfáját megfelelő módon rögzíteni, hogy még véletlenül se boruljon fel!

 

3. VÁLASSZA KI A LEGJOBB HELYET A FÁNAK!

Válassza ki a legjobb helyet a tökéletes fájának, de ez ne a szoba közepén legyen, ahol szívesen szaladgálnak a gyerekek és a háziállatok. Az is jó megoldás lehet, ha a kiválasztott hely adja az ihletet a fa feldíszítéséhez – hiszen másként érdemes díszíteni a karácsonyfát, ha az a konyhában, az étkezőben, a hálóban,y egy tágasabb előszobában áll, vagy egy hangulatos kandalló mellett... 

ÍGY LEGYEN KARÁCSONYFÁJA MESEBELI ÁLOM!

 

ÖRÖKZÖLD TRENDEK

A fenyőfa díszítésekor gyakran esünk túlzásokba. Ezt elkerülendő, egy egységes kinézethez az a legjobb, ha a helyiség színeit használjuk fel, annak hangulatát alkalmazzuk a díszítéskor is. Az idei trendi fenyődíszek feketében, vörösben, pezsgőszínben és aranyban pompáznak. Egy másik trend az, amelyben a gazdag csillogás dominál: a gyöngy, a gyémánt, a bársony. Az ötletes, gyerekeket szem előtt tartó lakástulajdonosok a fenyőt is és a lakást is állatfigurákkal díszíthetik: baglyokkal, barna- vagy jegesmedvékkel, énekesmadarakkal...

 

SOK-SOK FÉNYT A TÖKÉLETES FENYŐFÁRA!

Instagramra kívánkozó karácsonyfát szeretne? Akkor díszítse sok-sok fényforrással! A tetejéről kezdje, a törzstől az ágak vége felé haladva (ne felejtse el elrejteni a szépséghibákat, a látható csatlakozókat). Az elegáns és vonzó hatás érdekében csak egy színt használjon – lehetőleg meleg fehéret – és kerülje a villogó üzemmódot!

 

VÁLASSZA KI A LEGJOBB DÍSZT!

Ha a díszeket szétválogatta szín és stílus szerint, a legszebbeket a legszembetűnőbb, különböző magasságú ágakra akassza! Ideális esetben az összhang eléréséhez öttől hét azonos (vagy hasonló) dísz szükséges. A fenyő csúcsára még mindig egy ragyogó csillag a legjobb megoldás.

 

GONDOLJA ÁT A DÍSZEK HELYÉT!

Akasszon több azonos színű, különböző méretű díszt jobbra és balra, magasabbra és alacsonyabbra, mintha egy elképzelt háromszög csúcsaira akasztaná őket! Nincsenek díszei, vagy az idén nem szeretnénk őket használni? Az sem baj! Használhat bármilyen ünnepinek tűnő tárgyat: régi karácsonyi képeslapokat, bekeretezett fényképeket, figurákat, édességeket, karácsonyi kottákat stb.

 

FAMENTES KARÁCSONY

ÍGY LEGYEN KARÁCSONYFÁJA MESEBELI ÁLOM!

 

Nyolc tökéletes karácsonyi ötlet a famentes karácsonyi hangulathoz

  1. Egy nagy pohárba vagy üvegedénybe tegyen néhány karácsonyi gömböt!
  1. Állítson a nappali sarkába egy régi létrát, díszítse fel és a fényekről se feledkezzen meg!
  1. Fenyőfa formában ragasszon a falra karácsonyi képeslapokat vagy készítsen egy háromszög alakú adventi naptárat!
  1. A becsomagolt, szalaggal egymáshoz erősített ajándékokat rendezze fenyőfa alakját utánzó formába!
  1. Egy deszkát vágjon karácsonyfaformára. Fúrjon bele lyukakat, oda akaszthatja a díszeket.
  1. Négy-öt különböző méretű lécből készítsen egy karácsonyfa formájú fali polcot. A legfelső, legrövidebb polc fölé erősítsen egy csillagot, a többi polcra tegyen díszeket!
  1. Helyettesítse a karácsonyfát egy manapság divatos koszorúval, tegyen rá díszeket és fényeket!

 

ÍGY LEGYEN KARÁCSONYFÁJA MESEBELI ÁLOM!

 

 

A cikk forrása:

Styleathome.com (Guide for Christmas Decorating)