2022 legmenőbb lakberendezési trendjei

Az új év mindig egy új lehetőséget kínál, hogy izgalmasabbá varázsoljuk otthonunkat. Mivel sok időt töltünk otthon, érdemes eljátszani a gondolattal, hogyan tudnánk felfrissíteni lakásunkat a legújabb trendek jegyében. Habár lakásunk belső terei saját ízlésünkről tanúskodnak, a legújabb divattrendek követése »friss fuvallatot« hozhat falai közé.

Vajon melyik trendek lesznek idén a legsikeresebbek? Tekintsük át őket:

 

Elegáns csokoládé árnyalatok

Az utóbbi időben sok vásárló a lakás belső tereinek díszítése során előnyben részesíti a dús csokoládébarna és világos karamell meleg színárnyalatait. Ez ugyanúgy vonatkozik a falak színére, akárcsak a kiegészítőkre és az olyan puha dísztárgyakra, mint a párnák és az ágynemű.

E barátságos tónusok kellemesebb hatásúak, és ellensúlyozzák a szürke tónusok dominanciáját. Az emberek túlságosan hozzászoktak a mindent elárasztó világos- és sötétszürke árnyalatok uralta, kissé rideg belső terekhez. Manapság a szürke 50 árnyalatát láthatjuk az új épületeken is, ezért egy csokoládébarna alternatíva különlegesebb és akár megnyerőbb benyomást kelthet.

2022 legmenőbb lakberendezési trendjei

 

Klasszikus baldachinos ágyak

Számos lakberendező tervező véli úgy, hogy a baldachinos ágyak újra elcsábítják hálószobáinkat 2022-ben. Továbbra is érezhető a pompázatosan díszes, vagy egyszerűen romantikus, klasszikus stílusú történelmi házak és főúri paloták hatása.

2022 legmenőbb lakberendezési trendjei

 

Tudja, mi az a maximalizmus?

Az egyes trendek mindig ciklikusan térnek vissza, majd utána általában ellentétes irányzat váltja fel őket, így teremtve változatosságot és egyensúlyt. A minimalizmus olyan sokáig volt (és még ma is van) divatban, hogy most a maximalizmus fog visszatérni. Ez a trend főleg az „extra” megragadásáról szól — legyen az egy virágmintás bársony vagy egy XIX. századi francia stílusú komód. Vagy mindkettő egyszerre!

Az idén jellemző lesz a csodás textúrájú, finom színárnyalatokban gazdag, pompás szövetek színkavalkádja.

 

Tudja, mi az a maximalizmus?

2022 legmenőbb lakberendezési trendjei

 

Sötét tónusú konyhák

Az utóbbi öt évben a konyhák valóban megváltoztak – a fehér után a sötétebb és élénkebb színek még népszerűbbek lesznek, jegyzik meg a neves tervezők. A konyha minden részletében el lehet játszani ezekkel a színárnyalatokkal.

A matt szín és az enyhén érdes textúra általában elrejti a rendetlenséget, ami igaz is meg nem is. Kitűnő választás azok számára, akik nem szeretik folyton a konyhapultot törölgetni.

2022 legmenőbb lakberendezési trendjei

 

Valami régi, valami új

A lakberendezők úgy vélik, hogy az otthonok különlegességét és egyediségét egyre inkább a múltból előkerülő »vintage«  darabok és örökölt, régi bútorok újrahasznosítása / felújítása, valamint a méretre készülő, egyedi bútorok adják.

Néhány cég (a belső lakásdíszeket és bútorokat értékesítő vállalkozások) már azt tervezi, hogy a közeljövőben több méretre készülő és kis darabszámú bútorokat kínál, hogy megtartsa termékei exkluzivitását azon vevői számára, akik nem akarják kedvenc méretre készült bútordarabjaikat másoknál is látni.

2022 legmenőbb lakberendezési trendjei

 

A saját tér, mint »a nyugalom szigete«

Hiszünk benne, hogy minden otthonban lennie kellene egy csöndes szobának, ahová az introvertált - és esetleg egyes extrovertált lakók is - vissza tudnak vonulni, hogy nyugodtan átgondolják a napjukat és feltöltődjenek.

A csöndes szoba megtart bennünket »józannak« és napközben kihozza belőlünk a legnagyobb teljesítményt. Alakítson ki magának egy helyiséget vagy szobát, ahová elvonulhat és önmagával foglalkozhat (olvashat, rajzolhat, varrhat vagy egyszerűen csak lenyugodhat és gondolkodhat). Ez egészséges és hasznos szokás, amely lehetővé teszi, hogy minőségi időt tölthessen családjával és továbbra is el tudja érni teljesítménye maximumát.

2022 legmenőbb lakberendezési trendjei

 

Kellemes színpaletta

Az a tapasztalat, hogy egyesek otthonukban jobban szeretik az élénk színeket - ellentétben a tiszta fehérrel. Olyan színeket használnak, mint a vadászzöld, a fekete és a fehér melegebb alternatívái: a bézs és a krémszín. Ezek az »élénk színű« terek némileg karakteresebbek és minden bizonnyal kellemesebbek is. Próbálja meg Ön is.

2022 legmenőbb lakberendezési trendjei

 

Találja meg az örömöt a mindennapokban

A nappali helyiségek 2022-ben több derűs percet fognak okozni. Jóllehet továbbra is tele lesznek hagyományos elemekkel, a falain mégis kedvenc tárgyaiból összeállított gyűjtemények fognak függeni, melyekben egész nap gyönyörködhet.

A szerény daraboktól a remekbeszabott darabokig terjedő kollekció magához vonzza a tekintetet, kellemes gondolatokat ébreszt vagy egyszerűen szép emlékeket idéz.

2022 legmenőbb lakberendezési trendjei

 

Egy mindig praktikus pad

Számíthat arra, hogy 2022-ben a padok is »divatban« lesznek. Kitűnően kihasználják a teret és kellemes, székekkel körülvett zugokat teremtenek különböző nagyságú csoportok számára.

2022 legmenőbb lakberendezési trendjei

 

Az alábbi videóban nézzen meg még néhány 2022-es dekorációs trendet.
 

 

A cikk forrása:
Southernliving.com youtube video