2 olyan népszerű tetőfajta, amely meglepő módon cserbenhagyhatja Önt

1. Agyagból és betonból készült tetők

Tudta Ön, hogy az agyagból és betonból készült tetők a GERARD tetőhöz képest többe kerülhetnek és gyakoribb karbantartást igényelnek?

  • Ezeknek a tetőfedő elemeknek nagyobb súlyuk van. A GERARDHOZ képest akár 7-szer (!) nehezebbek is lehetnek. Ez azt jelenti, hogy Önnek ugyan lehet, hogy kevesebbet kell költenie a tetőcserepekre, de a cserepeket megtartó erős tetőszerkezet meg fogja növelni a költségeket.
  • Hosszú távon gyakrabban kell karbantartani a tetőt, ha a hagyományos stílus mellett dönt. Az erős szél megemeli és meglazítja a cserepeket, így az alatta járkáló emberek számára veszélyessé válhatnak, de a cserepek akár le is repülhetnek a tetőről. Utána Önnek pótolnia kell ezeket a hiányzó cserepeket.
  • Az ilyen cserepek fagypont alatt meg is repedhetnek. Ez annyit jelent, hogy a tető beázhat, és Önnek ki kell majd cserélnie a sérült cserepeket.
  • Jégesőben el is törhetnek; a jégesők pedig a klímaváltozás miatt gyakrabban előfordulhatnak. 2018. június 8-án, a szlovéniai Crnomelj körzetében pusztító jégeső számos ház tetejét tette tönkre. A jégdarabok almányi méretűek voltak (10 cm-es átmérővel). A GERARD tetőket azonban nem tudta kilyukasztani a jég. 

 

  • Idővel a tető színe megfakul, ha a színt csak a cserép tetejére viszik fel.

2. Hosszú fémpanellel fedett tetők

Tudta, hogy a hosszú, festett fémpanellel fedett tetők sokkal zajosabbak, mint a GERARD tetők?

  • A rossz hangszigetelés a festési és lerakási technológiának tudható be. A lenti diagrammon is látható, hogy a GERARD csaknem olyan csendes, mint a betonból készült cserepek. Ez a tulajdonsága a texturált kőzúzalékos bevonatnak és a speciális, egymásba kapcsolódó lerakási módszernek köszönhető.

 

  • A lerakási mód miatt a hosszirányú tetőknél fennáll a beázás veszélye, mert az elemek a GERARD cserepeihez képest nem kapcsolódnak egymáshoz. A beázás veszélyét az is növeli, hogy a panelek mérete a hőmérséklettel együtt változik.

 

ÖSSZEFOGLALVA:

✓ A hagyományos, agyagból vagy betonból készült cserepekhez képest a GERARD erősebb is és könnyebb is.

A hagyományos, bitumenes vagy hosszirányú fémpanellel borított tetőkhöz képest pedig a GERARD esztétikusabb, tartósabb és csendesebb.

A GERARDDAL Ön a legmodernebb és leghatékonyabb tetőfedési megoldáshoz juthat!

 

Találja meg térképünkön az Önhöz legközelebb eső GERARD tetőfedőt!

 

 

 

Kattintson ide: Hogyan tud kiváló minőségű tetőt 50 évre garantálni a GERARD?