A GERARD ellenáll a legszélsőségesebb időjárásnak is. Megnyugtatónak hangzik?

A GERARD tetőfedő rendszert úgy tervezték, hogy ellenálljon szinte mindennek, amit a klímaváltozás hozhat.

Ellenáll a szélsőséges időjárásnak (időjárás-állóság előnyei)

Ha olyan tetőt szeretne, amely ellenáll az erős szélnek is

Tudta, hogy a szél miatti felemelkedés az egyik leggyakoribb oka a tetők meghibásodásának?

Ha az erős szél károsíthatja a tetőt, akkor az szivárgásnak lesz kitéve. Ez pedig a védelem végét jelenti. Számos agyag-, beton- és bitumenes zsindelytető válik ennek áldozatává, mivel a régi felszerelési technológia nem tud ellenállni a szél miatti felemelkedésnek (lásd az ábránkat).

Ennek megoldására a GERARD kifejlesztett egy rendkívül szélálló felszerelési technológiát. A Gerard Roofs ultrakönnyű acélcserepeit több rögzítőelemmel a tetőszerkezethez szögelik a szél tetőemelő erejéhez képesti 90˚-os szögben, így rendkívül biztonságosak erős szél esetén is. Az agyag- vagy betoncserepek jelentős része nem közvetlenül a tetőkeretre van rögzítve. Mivel a Gerard tetőreteszelő acélcserepeit vízszintesen rögzítik, mindegyik nyolc különálló rögzítőelemmel rendelkezik, így a Gerard tetők biztonságosabbak az erős szélben, mint a függőlegesen rögzített alternatívák.

A GERARD egyedülálló, vízszintes rögzítőrendszere

A 4 szöggel (minden második cserépmodulnál és az egyik oldalsó lapon) rögzített Gerard cserepek a tesztek alapján ellenállnak a -3,8 kPa szélterhelésnek. A v = 25 m/s (90 km/h) alapsebességgel végzett számítás eredményei megmutatták a tető legkritikusabb területeit, ahol a szívás -1,004 kPa-lal egyenlő. Az utasításokban megadott, 4 szöggel végzett cseréprögzítési elrendezés megfelelő.

Nagyobb szélterhelés esetére a GERARD kidolgozott egy megoldást, amelyet -10,3 kPa mellett teszteltek. Ez olyan ciklonos területeken ideális, ahol a regionális szélsebesség 70 m/s (252 km/h).

Több történetet hallottunk a világ minden tájáról, ahol a GERARD tetők védelmet tudtak nyújtani a nagyon erős szél vagy akár hurrikánok ellen is.

Nem szeretne aggódni többé az erős szelek miatt?

Válassza a GERARD megoldását.

Ellenáll a szélsőséges időjárásnak (időjárás-állóság előnyei)

Nagy jégeső és hó? Számíthat a GERARD VÉDELMÉRE!

A Gerard tetőcserepek akár 30 mm-es jégdaraboknak is ellenállnak. A szélsőséges klímaváltozás hatalmas jégesőkkel járhat, amelyek megrongálhatják tetőjét. Ne aggódjon, a GERARD tetőkkel biztonságban van! Tetőfedő rendszerünk ellenáll az akár 30 mm-es jégdarabokkal érkező jégesőknek is, de még a 90 mm-es jégdarabok sem tudnak áthatolni a GERARD tetőkön, így a tető időjárás-biztonsági rendszere érintetlen marad. 

Továbbá potenciális életmentő megoldást is beépítünk minden egyes GERARD profilba a kőzúzalékos bevonaton keresztül. Érdes felülete nem engedi lecsúszni a havat, a helyén tartja azt, amíg természetesen és ártalmatlanul el nem olvad. A GERARD a hóterhelésnek is ellenáll, és a felület bevonata nem degradálódik, ha jégnek vagy fagynak van kitéve. 

Tél, jég és hó? A GERARD tetővel az csak a szórakozásról szól! Tetője pedig még jobban is néz ki a csúnya hófogók nélkül. 

Kérdezze meg tetőfedőinktől, hogy javítottak-e már olyan GERARD tetőt, amelyet jégeső rongált meg.

Ellenáll a szélsőséges időjárásnak (időjárás-állóság előnyei)

Tűz? Számíthat a GERARD VÉDELMÉRE!

Egy esetleges háztűz esetén jobb, ha a házat GERARD tető védi.

Nehéz tető alatt az égő ház összedőlhet, azonban a GERARD könnyű, acél tetője alatt ez kisebb eséllyel történik meg. A GERARD tetőfedő rendszer ellenáll a tűznek, mivel acél anyaga nem éghető és a felület bevonata megakadályozza a lángok terjedését. Minden cserepet biztonságosan, nyolc ponton rögzítenek, így kicsi az esély arra, hogy a tető összedőljön, és a cserepek nem engedik, hogy a szikrák áthatoljanak a házba. Ennek köszönhetően a GERARD tetők a legszigorúbb nemzetközi tűzteszteken is megfeleltek.

Ellenáll a szélsőséges időjárásnak (időjárás-állóság előnyei)

Földrengések? Számíthat a GERARD VÉDELMÉRE!

A beton- vagy kerámiacserepeknél 7-szer könnyebb, szélsőséges időjárásnak ellenálló tetőcserepek a kisebb földrengéseknek is ellenállnak. Több olyan eset is előfordult, ahol a nehéz tetőfedő termékek miatt összedőltek házak, azonban ugyanabban az utcában lévő, GERARD tetős házak épek maradtak vagy minimális mértékben sérültek. A meggyengült falak még megbirkóznak a könnyű tetőkkel, továbbá a vízszintes rögzítési módszernek és a szorosan egymásba kapaszkodó tetőfedő elemeknek köszönhetően a tető rendkívül erős marad.