A legjobb tippek otthonuk (téli) világításához

A legjobb tippek otthonuk (téli) világításához

 

A hideg hőmérséklet, a sötétebb égbolt és a rövidebb nappalok fokozhatják borús hangulatunkat, hiszen ebben az évszakban több időt töltünk a házba bezárva. A D-vitamin hiánya az egészségünkre is hatással lehet. A lakásunkban lévővillanyégők halvány fényeés a természetes fény hiányadepresszióssá tehet bennünket, szezonális érzelmi zavart okozhat.

A beltéri világítás kialakítása a hideg időszakban

Lakásának téli világítását LED lámpák vagy égők segítségével alakíthatja ki hatékonyan annak érdekében, hogy legyőzze a „sötét” telet. Ebből a célból energiatakarékos égőket is használhat.

A legjobb tippek otthonuk (téli) világításához

 

A meleg, kényelmes otthon lehet az egyik legnagyobb jótétemény ebben az időszakban. A megfelelő világítás, például a függőlámpák, fali lámpák vagy állólámpák meleg fehér fényt és esztétikai megjelenést kölcsönöznek a lakásnak. Lakásunk melegen tartása az influenza és a megfázás elkerülése érdekében is elengedhetetlen.

Olvassa el tanácsainkat, hogyan érezheti jól magát a hideg estéken is.

Hangsúlyozza ki a világos oldalt

Növelje a természetes fény mennyiségét, amennyire csak lehetséges. Az ablakokon keresztüli fény jól megvilágítja a teret, mégis megőrizheti benne magánszféráját. Hajnalban húzza szét ablaka előtt a nehéz függönyöket, illetve tárja ki a redőnyöket.

Az olyan fényes felületek, mint a tükrök, a fém, a csempe és a fényes festék visszaverik, fokozzák és felerősítik a fényt. A túlságosan világos helyeken használhat sötét textúrájú felületeket, hogy csökkentse az erős napfény által okozott tükröződést.

A legjobb tippek otthonuk (téli) világításához

 

Több fényt!

Helyezzen el állólámpákat az egész házban, és cserélje ki a halvány fényű lámpákat erősebbekre. Hagyja, hogy házát elárassza a fény. Az intim érzés megteremtése érdekében használjon több asztali lámpát, melyek hangulatvilágításként szolgálnak. A hideg színárnyalatokat cserélje melegebbekre.

A legjobb tippek otthonuk (téli) világításához

 

A fehér szín helyett használhat alabástromfehéret, gyöngyház színt, pergamenszínt vagy elefántcsont színt. Az általuk visszavert fény lágy tónusú lesz. De úgy is dönthet, hogy lefekvéskor fényerőszabályozót használ a jobb alvás érdekében.

Fényerő-szabályozók

A fényerő-szabályozók növelik a fényhatásokat, és segítségükkel finomhangolhatjuk a fényforrásokat. Az izzó cseréje helyett változtassa meg az árnyékolást a lámpatesten. Az áttetsző anyagok több fényt eresztenek át, világosabbá teszik a helyiségeket. Egy színes szűrőlencse elhelyezése új színt ad a nappalinak, és megváltoztatja a színtelen tér hangulatát.

A legjobb tippek otthonuk (téli) világításához

 

A létrehozni kívánt hangulattól függően különböző színeket használhat. A sárga a jó hangulat és a hatékonyság kifejezésére használható, a kék nyugtató és altató hatású, míg a piros drámai, serkentő és dinamikus. A zöld harmonikus és szívmelengető érzést vált ki. A lila megnyugtató és királyi.

Fali lámpák

A szoba falaira szerelt lámpákkal hosszabb mennyezet illúzióját keltheti. A megvilágított fény vizuálisan megnyújtja a teret, ami optikai magasságot ad a mennyezetnek. A lámpák a bútorok mögé is elrejthetők. Ha azonban azt szeretné, hogy az ívelt mennyezet alacsonyabbnak tűnjön, és fokozza az intim hangulatot, akkor alacsonyabban helyezze el a lámpákat a falon.

A legjobb tippek otthonuk (téli) világításához

 

Ha egy hosszú és szűk teret szélesebbnek szeretne láttatni, akkor a figyelmet a fal egyik végén lévő elemre összpontosíthatja, például egy esztétikusan megformált ablakra, egy szoborra vagy egy gyönyörű műalkotásra. Ilyen hatás úgy érhető el, hogy az adott elemet kiemeli egy reflektorral, miközben a szoba túlsó részét halványabb fénnyel világítja meg.

Kombinálja tükrökkel a világítást

Ha a teret nagyobbnak szeretné láttatni, akkor világítsa meg a szemközti falakat, hogy távolabbinak tűnjenek. Kombinálja a lámpákat tükrökkel és egy fényvisszaverő felülettel, hogy egy nagyobb tér illúzióját keltse. A fény tükrön való visszaverődéséhez lefelé néző lámpaburákat is használhat.

A legjobb tippek otthonuk (téli) világításához

 

Állítsa be a világítást

Azt nem tanácsoljuk, hogy egy közönséges égőt nagyobb teljesítményűre cseréljen, vagy hogy sokáig UV-sugarakat kibocsátó égők alatt üldögéljen. Új lámpák használata vagy erősebb világításra való váltás esetén kerülje el a csatlakozóaljzatok vagy hosszabbító kábelek túlterhelését. Ellenőrizze a természetes fény erejét, és határozza meg, hogy ennek függvényében hol lesz szükség mesterséges világításra.

Csak annyi lámpát használjon, amennyi a tevékenységéhez éppen szükséges, hogy a fény ne legyen vakító és elkerülje a szemsérülést.

A legjobb tippek otthonuk (téli) világításához

 

Biofil kialakítás

A biofil kialakítás koncepciója a természet és a modern épített környezet összekapcsolására utal. Ha szeretné egyszerűen, de hatékonyan természetes elemekkel feldobni otthonát, tegyen zöld növényeket életterébe. A szobanövények számos előnnyel rendelkeznek, például fokozzák a kreativitást, ellazítanak és enyhítik a stresszt.

A legjobb tippek otthonuk (téli) világításához

 

A szakemberek úgy vélik, hogy a növények javíthatják a memóriát és a koncentrációt. A növények ápolásával saját magán is segíthet, mivel megkíméli magát a modern technológiák, például a közösségi médiában való böngészés szorongást okozó következményeitől.

Ezenkívül egyes növények, mint például az aloe vera, levegőtisztító képességük révén képesek felszívni a méreganyagokat. A természetes anyagok, például a fa bútorok és padlóburkolatok használata természetközeli hangulatot teremt, és a környezettel való kapcsolatnak jótékony hatása van.

Összefoglaló

Ha több fénnyel és meleggel szeretné megtölteni a teret, de szűkös a költségvetése, akkor fesse újra a falakat olyan színnel, ami kellemes hangulatot teremt. Fesse át otthona falait friss, melegebb színárnyalatokkal, így teljesen átalakítva a teret. Meleg tónusú színek: pasztell, bézs vagy sárga árnyalatok.

A megfelelő világítás használatával dobja fel a téli hónapok borús hangulatát, és élvezze a tél örömeit. Koncentráljon saját és családja jólétére, és a hidegebb időszakokban is őrizze meg otthona melegségét.